Is het een DNF (Did Not Finish) als ik de 125 km niet red en door ga op de 100 km?

Als je na de start switcht van de 125 km naar de 100 km afstand dan kom je in de 125>100 km ranking en niet in de 100 km ranking, je ontvangt een 100 km medaille als je finisht maar je kunt niet in de prijzen vallen.

Moet een team uit 6 personen bestaan of mogen het er ook minder zijn?

Ja dat mag, teams moeten uit minimaal 2 deelnemers bestaan. Je beslist zelf hoe je de teamleden inzet als er maar minimaal en maximaal één deelnemer op het parcours is m.u.v. de 1e en 6e (laatste) etappe want dan mogen teams met twee personen uit het team de etappe lopen.
Vanaf de de tunnel onder de N33 tussen Gieten en Rolde mogen de TEAMS samen lopen naar de finish;

Als je met 4 personen een team vormt kunnen twee lopers bijvoorbeeld 2 etappes doen en de overige twee lopers één etappe. Die etappes mogen aan elkaar verbonden worden maar een loper die 2 etappes doet mag bijvoorbeeld ook de eerste en de laatste doen.

Is er een mogelijkheid toegang te krijgen tot een eigen tas op een post onderweg?

Ja, wij bieden de solo deelnemers de mogelijkheid een door ons geleverde tas van ongeveer 30×40 cm met eigen spullen voor de start in te leveren. Je kunt bij je inschrijving voor het evenement opgeven of je deze tas bij WP 3 of 4 wilt ontvangen.

Ik heb nog geen compleet team. Kan ik mij toch inschrijven?

Je kunt je inschrijven met de gegevens waarover je beschikt. Bij de lege velden kun je ntb (nader te bepalen) of tba (to be announced) invullen. Aanvullingen kunnen via het Contactformulier doorgegeven worden. Vermeld duidelijk je Teamnaam.

Wat kan ik doen als ik mijn deelname moet afzeggen?

Tot 1 augustus kun jij je kosteloos uitschrijven. Hierna is de inschrijving bindend en kun je geen geld terugkrijgen (deze wordt dus na de datum van het evenement geïncasseerd van het door jou opgegeven rekeningnumer).

Als jouw onderdeel bij je aanmelding vol was en je nu op de reservelijst staat, dan is je deelname pas zeker als iemand van jouw onderdeel zich afmeldt. De eerstvolgende schuift dan door.

Zolang jij je niet via [email protected] afmeldt bij de organisatie is het mogelijk dat je dus op de deelnemerslijst komt te staan en dan is jouw inschrijving bindend. Je moet zelf in de gaten houden of je op de deelnemerslijst terecht komt, wij informeren je hier mogelijk niet over.

Tot en met de woensdag voor het evenement is het mogelijk dat je vooralsnog een startbewijs bemachtigt.

Mocht er geen reservelijst zijn en kun je zelf geen vervanger kunnen vinden en beschik je over een FACEBOOK account dan kun jij je startbewijs aanbieden via www.facebook.com/RFRstartbewijzen en/of http://www.facebook.com/IndianSummerUltra. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere startbewijzen aanbod website. Houd er rekening mee dat m.n. in de week voor het evenement iemand hierover per Facebook contact met jou kan opnemen. Dan is de vraag naar startbewijzen namelijk het hoogst.

Als je startbewijs wordt overgenomen stuur dan de volgende gegevens toe: naam, geslacht, postcode  en woonplaats van deze persoon. De automatische incasso vindt plaats via het door jou opgegeven bankrekeningnummer. Je zult onderling de betaling moeten afhandelen. Als deze wijziging plaatsvindt na de sluitingsdatum dan zijn eventuele maaltijdbestellingen onomkeerbaar en worden deze ook bij jou in rekening gebracht. Als je bij de overdracht van je startbewijs voor de sluitingsdatum van de inschrijving niet aangeeft dat de maaltijd bestellingen gewijzigd moeten worden dan blijven deze gewoon staan.

Er zijn soms veel meer leuke mogelijkheden qua single tracks en locaties in een gebied. Waarom gebruiken jullie die niet?

Een vergunning krijgen is iets geheel anders dan een mooie route bedenken.

Beheerders en/of eigenaren beslissen uiteindelijk of wij er mogen lopen. Waar jij zelf loopt betekent niet dat dit dus voor een evenement wordt toegestaan.

Soms zijn er ook andere beperkingen zoals het niet mogen niet lopen op atb routes, ruiterroutes etc. Per gebied is dit weer verschillend.

De afstand klopt naderhand niet altijd. Mijn GPS horloge geeft een kortere of langere afstand aan.

Onze route wordt uitgemeten in GARMIN Mapsource met officiële software en kaarten. Dit zijn dezelfde kaarten die in de gps gebruikt worden als wij de routes uitzetten. Daarin kunnen wij natuurlijk ook een fout maken of een wat grove route hanteren.

Het kan ook zijn dat jouw gps niet ieder bochtje meeneemt of niet alles registreert als er sprake is van een slecht GPS signaal door bewolking en/of begroeiing.