Is het een DNF (Did Not Finish) als ik de 125 km niet red en door ga op de 100 km?

Als je na de start switcht van de 125 km naar de 100 km afstand dan kom je in de 125>100 km ranking en niet in de 100 km ranking, je ontvangt een 100 km medaille als je finisht maar je kunt niet in de prijzen vallen.

Moet een team uit 6 personen bestaan of mogen het er ook minder zijn?

Ja dat mag, teams moeten uit minimaal 2 deelnemers bestaan. Je beslist zelf hoe je de teamleden inzet als er maar minimaal en maximaal één deelnemer op het parcours is m.u.v. de 1e en 6e (laatste) etappe want dan mogen teams met twee personen uit het team de etappe lopen.
Vanaf de de tunnel onder de N33 tussen Gieten en Rolde mogen de TEAMS samen lopen naar de finish;

Als je met 4 personen een team vormt kunnen twee lopers bijvoorbeeld 2 etappes doen en de overige twee lopers één etappe. Die etappes mogen aan elkaar verbonden worden maar een loper die 2 etappes doet mag bijvoorbeeld ook de eerste en de laatste doen.

Is er een mogelijkheid toegang te krijgen tot een eigen tas op een post onderweg?

Ja, wij bieden de solo deelnemers de mogelijkheid een door ons geleverde tas van ongeveer 30×40 cm met eigen spullen voor de start in te leveren. Je kunt bij je inschrijving voor het evenement opgeven of je deze tas bij WP 3 of 4 wilt ontvangen.

Ik heb nog geen compleet team. Kan ik mij toch inschrijven?

Je kunt je inschrijven met de gegevens waarover je beschikt. Bij de lege velden kun je ntb (nader te bepalen) of tba (to be announced) invullen. Aanvullingen kunnen via het Contactformulier doorgegeven worden. Vermeld duidelijk je Teamnaam.

Wat kan ik doen als ik mijn deelname moet afzeggen?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden voor (gedeeltelijke) teruggave. Wij hanteren geen reservelijst.

Via onze aanmeldpagina kun je ook je startbewijs te koop aanbieden en zelf overdragen aan een andere deelnemer.

Tot en met de woensdag voor het evenement is het mogelijk dat je vooralsnog een startbewijs bemachtigt of kunt overdragen op naam.

Er zijn soms veel meer leuke mogelijkheden qua single tracks en locaties in een gebied. Waarom gebruiken jullie die niet?

Een vergunning krijgen is iets geheel anders dan een mooie route bedenken.

Beheerders en/of eigenaren beslissen uiteindelijk of wij er mogen lopen. Waar jij zelf loopt betekent niet dat dit dus voor een evenement wordt toegestaan.

Soms zijn er ook andere beperkingen zoals het niet mogen niet lopen op atb routes, ruiterroutes etc. Per gebied is dit weer verschillend.

De afstand klopt naderhand niet altijd. Mijn GPS horloge geeft een kortere of langere afstand aan.

Onze route wordt uitgemeten in GARMIN Mapsource met officiële software en kaarten. Dit zijn dezelfde kaarten die in de gps gebruikt worden als wij de routes uitzetten. Daarin kunnen wij natuurlijk ook een fout maken of een wat grove route hanteren.

Het kan ook zijn dat jouw gps niet ieder bochtje meeneemt of niet alles registreert als er sprake is van een slecht GPS signaal door bewolking en/of begroeiing.